DIT ZIJN JULLIE TOP 5 BUCKETLIST-ACTIVITEITEN VOOR 2023!

1. Het noorderlicht spotten

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

De magie van het noorderlicht staat met stip bovenaan de wensenlijst van menig reiziger. Maar liefst 26% van de respondenten wil dolgraag een keer de aurora borealis met eigen ogen bewonderen. Niet voor niets werd het natuurfenomeen in 2021 door onze lezers al benoemd tot hét Nieuwe Wereldwonder

Hoewel je geluk moet hebben om het dansende lichtspektakel te zien, zijn er veel bestemmingen om uit te kiezen. Dit zijn 's werelds 7 beste plekken om het noorderlicht te spotten.

Staat Lapland al lang hoog op jouw verlanglijstje? Dan is dit het jaar om je dromen waar te maken!

2. De Big Five spotten

Vergeet Artis of de Beekse Bergen: wilde dieren willen we in het wild zien. Het spotten van de Big Five is dan ook een droomwens van ruim 10% van de respondenten. Grote wildparken als de Serengeti en Kruger trekken jaarlijks duizenden reizigers, maar op het enorme Afrikaanse continent liggen nog grote lappen onontdekte natuur liggen te wachten op verkenning - óók op de geijkte bestemmingen. Hier wil je wezen!

Kun jij niet kiezen? Reisorganisatie Riksja Travel helpt je op weg in Afrika.

3. Rondreizen door Patagonië

Zuid-Amerika oefent op veel reizigers een grote aantrekkingskracht uit en zeker Patagonië, dat zich uitstrekt over Argentinië en Chili, is immens populair. Ook onder de respondenten van onze survey: maar liefst 8,3% geeft aan dit jaar nog de uitgestrekte regio te willen verkennen. Dat kan van noord naar zuid (of vice versa), maar ook van kust naar kust. We hebben de twee mooiste roadtriproutes weg van de massa op een rij gezet.

Voor een roadtrip door Patagonië kun je kiezen voor Chili of Argentinië, of combineer de twee landen met elkaar! 

4. Snorkelen of duiken in het Great Barrier Reef in Australië

Waar de een z’n voeten liever drooghoudt, kan het de ander niet nat genoeg zijn: 8,3% van de reizigers neemt het liefst dit jaar nog een duik in de Australische wateren. Het Great Barrier Reef werd eerder al verkozen tot Nieuw Natuurlijk Wereldwonder – en dat mag geen wonder heten, want met maar liefst drieduizend koraalriffen en negenhonderd eilanden is het gebied zo groot als Italië. 

Het Outer Great Barrier Reef wordt gezien als een van de mooiste duikplekken ter wereld. Vanuit Cairns kun je een driedaagse duiktrip maken. 

5. Tot rust komen op de Malediven

De paradijselijke Malediven vormen de hekkensluiter van de top 5, met 8% van de stemmen. Dat sluit aan bij de tijdsgeest, waarin slow travel steeds belangrijker wordt en we graag ontsnappen aan de drukte van alledag. 

Kun jij ook niet wachten om in een hangmat onder een palmboom te hangen. De Malediven zijn uitstekend te combineren met een vakantie in Sri Lanka. 

Opvallend genoeg scoren de intensieve activiteiten en festivals het laagst in de ranglijsten. Een gletsjer bewandelen of de Tanzaniaanse Kilimanjaro beklimmen kon op niet meer dan 2% van de stemmen rekenen en ook het Thaise Loy Krathong-festival en het Mexicaanse Dia de Los Muertos staat bij slechts zo’n 100 reizigers bovenaan het verlanglijstje. 

En, wat zijn jouw plannen voor het aankomende jaar?

Bekijk nog meer reistrends voor 2023 of lees er alles over in Columbus Travel editie 116!

 

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

2023-02-21T15:46:06Z dg43tfdfdgfd