DIT ZIJN DE 10 MOOISTE SLAAPPLEKKEN IN JORDANIë

1. Wadi Rum Nomads, Wadi Rum

Wadi Rum Nomads is een fijne accommodatie midden in de Wadi Rum-woestijn, waar veel lokale bedoeïenen werken. Handig: een Nederlandse doet de communicatie. Via Wadi Rum Nomads kun je ook bijzondere tours ondernemen. Prijs op aanvraag.

2. Ammarin Bedouin Camp, Petra

Ammarin Bedouin Camp is een ecologisch bedoeïenenkamp ten noorden van Petra. Het bestaat uit comfortabele hutjes onder een machtige rotspartij op een van de mooiste plekken in Jordanië. De avonden bij het kampvuur worden opgeluisterd met muziek en koffie-rituelen. Vanaf € 30 per nacht.

3. Petra Wassaif Camp, Petra

Kamp Wassaif ligt eveneens ten noorden van Petra en is de perfecte plek om vandaan de Backdoor Trail te starten. Vanaf € 62 per nacht.

4. Al-Nawatef Camp, Dana National Park

Al-Nawatef Camp is een kleinschalige lodge op een waanzinnige locatie in het Dana National Park. Basic, maar met warm personeel en heerlijk eten. Vanaf € 25 per nacht.

5. Feynan Ecolodge, Dana National Park

Feynan Ecolodge  is een kleine, genoeglijke en zeer comfortabele ecolodge, eveneens in het Dana National Park. Dompel je onder in de bedoeïenencultuur en geniet van de eenvoud van de sterren. Vanaf € 214 per nacht incl. maaltijden en activiteiten.

6. Greening the Desert Project Ecolodge, Jordaanvallei

Greening the Desert Project Ecolodge is een kleinschalig ecologisch gastenverblijf in een oase met uitzicht op de Jordaanvallei. Uitstekend biologisch eten en goed bereikbaar vanaf Amman. Vanaf € 40 per nacht.

7. Jabal Amman Hotel Luxe, Amman

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

Jabal Amman Hotel Luxe is een klein maar gezellig hotel in een historisch gebouw in hartje Amman. Vanaf € 82 per nacht.

8. Zaman Ya Zaman Boutique Hotel, Amman

Zaman Ya Zaman Boutique Hotel is een klein, eenvoudig en betaalbaar hotel met uitzicht op het Romeinse theater in downtown Amman. Ontbijt is een aanrader. Vanaf € 45 per nacht.

9. Mariam Hotel, Madaba

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

Mariam Hotel  is een gezellig familiehotel in Madaba met een fantastische Jordaanse keuken en een fijn zwembad. Madaba is vanwege de centrale ligging een populaire uitvalsbasis voor outdoorliefhebbers, en dit is het leukste hotel in de stad. Vanaf € 37 per nacht.

10. Wildkamperen

Buiten de grote steden kun je overal wildkamperen. Vooral rond de Dode Zee en in de prachtige woestijn van Wadi Rum is dit een echte aanrader. Door de snel groeiende populariteit van outdooractiviteiten zijn de kampeervoorzieningen in Jordanië steeds beter. Zorg altijd voor voldoende water (ten minste 3-4 liter per persoon per dag) in de zomer, en voor warme kleding in de winter. In de woestijn wordt het ’s nachts vaak ijskoud.

Ook interessant: Zo bezoek je de trekpleisters van Jordanië weg van de massa

Wil je meer over Jordanië lezen? Bestel dan Columbus Travel editie 115 nu in de webshop.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

2023-01-17T11:33:13Z dg43tfdfdgfd