DEZE 5 AIRLINES HEBBEN DE BESTE PREMIUM ECONOMY-CLASSES

Laten we wel wezen: vliegen in economy class valt vaak tegen. Ja, je verdraagt het omdat het je van A naar B brengt, maar daar is ook alles mee gezegd. Voor de minste extra perks moet je vandaag de dag al bijbetalen, in sommige gevallen zelfs voor handbagage. Als je een paar uurtjes als sardientje in blik opgesloten moet zitten is dat nog wel te verdragen, maar als je een lange intercontinentale vlucht voor de boeg hebt, snak je vaak toch naar een beetje meer … een beetje meer franje, een beetje meer beenruimte, een beetje meer waardigheid. Maar ja, een businessclass-stoel kost al snel drie tot zes keer zoveel (!) als een stoel in economy. Airlines spelen daar handig op in met hun premium economy-aanbod: stoelen die nét iets extra’s geven, zonder te concurreren met de (o zoveel duurdere) businessclass. Maar de ene premium economy is de andere niet en als je niet oplet heb je honderden euro’s weggegooid voor, nou ja, vrijwel niets. Geen zorg: deze premium economy’s steken er echt met kop en schouders bovenuit.

1. Premium Comfort van KLM

Onze eigen nationale luchtvaartmaatschappij heeft al tijden Economy Comfort: stoelen die vijf centimeter meer beenruimte hebben en vier tot vijf centimeter verder verstelbaar zijn dan een gewone vliegtuigstoel. Dat is een leuk aardigheidje, maar daarmee ga je de wedstrijd (of de vlucht) niet winnen. KLM is echter ook begonnen met het uitrollen van Premium Comfort op intercontinentale vluchten, waarmee je (letterlijk en figuurlijk) tussen economy class en businessclass in zit. Kies je voor deze upgrade, kun je in plaats van één maar liefst twee ingecheckte tassen en twee stuks handbagage meenemen en kun je als eerste aan boord. Je krijgt een bredere stoel maar liefst twintig centimeter meer beenruimte (die ook nog eens acht centimeter verder naar achter kan), een been- en voetensteun en brede armleuningen. Je entertainmentscherm is 13 inch en je krijgt een koptelefoon met ruisonderdrukking, mochten die andere passagiers toch nog een doorn in het oog zijn. Last but not least is er een speciaal menu en een selectie gratis alcoholische drankjes. Wat dat mag kosten? Dat is deels afhankelijk van de datum en je eindbestemming, maar reken op ongeveer het anderhalf tot het dubbele van wat je normaal voor een economyclass-stoel moet betalen: je moet dus nog wel even in de buidel tasten. Toch een upgrade voor minder geld? De prijs voor een Economy Comfort-stoel varieert tussen de €60 en €180 voor langeafstandsvluchten.

Lees ook: Je vliegtuigstoel upgraden naar premium economy, is dat het geld waard?

2. Premium Economy van Air France

Vlieg je niet met KLM, dan vlieg je misschien wel met zustermaatschappij Air France, die dit jaar op de negende plek staat van ’s werelds beste airlines. En net als onze eigen KLM heeft de Franse luchtvaartmaatschappij een upgrademogelijkheid die de moeite van het onderzoeken waard is. Niet alleen mag je in Premium Economy twee stuks ruimbagage en twee stuks handbagage meenemen, de stoelen staan ruim uit elkaar met 40% meer beenruimte (geen achterbuurman die zich aan jouw stoel omhoogtrekt!) en voorzien van een harde schil, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken om een knietje in je rug. Uiteraard geniet je net als bij KLM van een aanpasbare hoofdsteun, beensteun en voetensteun en een noise cancelling headset voor je eigen entertainmentsysteem die in je armleuning weggestopt zit. Sinds vorig jaar kunnen passagiers in Premium Economy bovendien genieten van maaltijden van de hand van chef-kok Frédéric Simonin, die in Parijs een restaurant met Michelinster runt. Geniet van een open bar en de nieuwste films. Gemiddeld genomen betaal je ongeveer twee keer de prijs van een stoel in economy class. 

3. Premium Economy van Emirates

Bij Emirates heb je eigenlijk in economy class al weinig te klagen – niet voor niets staat de luchtvaartmaatschappij in de top drie van ’s werelds beste airlines -, maar premium economy lijkt nog eerder businessclass dan economy class – maar dan met een aardiger prijskaartje. Hier reis je in luxe beige leren stoelen, met een dikke voetensteun en glanzend gepolijste houten aankleding. Er is een speciaal menu en apart beddengoed voor passagiers voor premium economy. Toegegeven, het tipt niet aan de superdeluxe eersteklas met eigen suites, maar je zult je toch minimaal een prins(es) voelen zonder erwt. Je betaalt ongeveer twee keer zoveel voor een upgrade, maar dat is gemiddeld nog steeds 65% goedkoper dan businessclass. 

Een lege stoel naast je in het vliegtuig: deze airlines bieden het aan

4. Premium Economy van Singapore Airlines

Singapore Airlines is de luchtvaartmaatschappij die momenteel de langste vlucht op haar naam heeft staan van New York naar Singapore. En als je dan zo’n immens lange vlucht maakt, dan wil je natuurlijk wel lekker zitten! Bij de een-na-beste airline van de wereld heb je je sowieso niet al te veel zorgen te maken, maar vliegen blijft vliegen en dan is Premium Economy toch een waar cadeau aan jezelf. Bij Singapore Airlines krijg je een stoel van maar liefst een halve meter breed, uiteraard met been- en voetensteun. Ook hier staan de stoelen bijna een meter bij elkaar vandaan, dus je hoeft je geen zorgen te maken over je buren. Net als bij de andere airlines, krijg je een luxe entertainmentsysteem en koptelefoon met ruisonderdrukking. Je bagage mag maar liefst 35 kilo wegen, je mag eerder inchecken en kiest je eigen maaltijden uit een select menu. Niets te klagen! Gemiddeld genomen betaal je voor een upgrade 50% tot 100% meer in vergelijking met je prijs voor een stoel in de reguliere Economy Class. 

5. Premium Economy van Air New Zealand

Air New Zealand kent verschillende upgrademogelijkheden. De standaard upgrade is de Economy Stretch, waarmee je 39% meer beenruimte koopt en de stoelen iets verder uit elkaar staan. Daarmee is dan ook wel alles gezegd en voor de upgrade betaal je toch zo’n €120. De meest luxe klasse daarentegen buiten de businessclass is Premium Economy, die concurreert met de meeste andere airlines in ruimte en comfort. De zacht lederen stoelen zijn maar liefst 48 centimeter breed en voorzien van brede armleuningen en een been- en voetsteun. De rijen staan ruim een meter van elkaar vandaan: genoeg beenruimte dus om je uit te strekken en héérlijk te gaan slapen – al mis je dan wel de driegangendiners en heerlijke Nieuw-Zeelandse wijnen … En gezien het feit dat je hier ongeveer het twee- tot drievoudige van je gewone economyclass-ticket betaalt, kun je er maar beter alles uithalen.Ook hier mag je twee stuks ruimbagage en twee stuks handbagage inchecken en krijg je een kit met tandenborstel, ooglapje en crème om uitgerust uit het vliegtuig te stappen. 

Vlieg je met je partner of kind, dan kun je ook de Skycouch overwegen, waarmee je een hele stoelrij ombouwt tot bed. We namen zelf de proef op de som.

Toch niet te betalen? Zo overleef je een lange vlucht in economy class en Zo vlieg je als lange passagier comfortabel.

Meer van dit soort tips? Bekijk onze themapagina Vliegen!

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

2024-07-05T08:46:09Z dg43tfdfdgfd